SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide

velkommen til SKOTTLAND

Velkommen til en rundtur i sekkepipenes rike. Vi kjører til hotellet hvor vi sjekker inn og får litt tid til å slappe av før vi koser oss med middag i nærområdet.

 

Her kan du lese mer om utfluktene:

 

  • Stirling og «the Highlands»
  • Cruise på Loch Ness og Dunrobin slott
  • Orknøyene
  • Culloden og whiskydestilleri
  • Aberdeen og St. Andrews
  • Edinburgh
  • «Skotsk Aften»

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

STIRLING OG «THE HIGHLANDS»

Vi starter dagen med et besøk på Stirling Castle som ligger i naturskjønne omgivelser. Stirling var lenge Skottlands hovedstad på grunn av sin strategiske beliggenhet, og mange kongelige bodde her. Like i nærheten, ved Stirling Bridge, vant den skotske folkehelten William Wallace (Braveheart) over engelskmennene i et slag i 1297. Dette var en stor bragd da det var 2300 skotter mot 9000–12000 engelskmenn. Vi vender så snuten mot «the Highlands» og stopper for lunsj i den koselige lille landsbyen Pitlochry.  I Skottland finnes det flere sauer enn mennesker sies det. På Leault Gård blir vi kjent med en engasjert skotsk bonde, sauene og sauehundene hans. Det er virkelig en imponerende opplevelse å se hundene lystre gjeterens minste lyd og vink.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

CRUISE PÅ LOCH NESS OG DUNROBIN SLOTT

Hva hadde en Skottlandstur vært uten å besøke landets mest berømte innsjø? Helt siden 500-tallet har flere personer hevdet at de har sett et sjøuhyre i Loch Ness’ hemmelighetsfulle vann. I moderne tid har innsjøen blitt gjennomsøkt med sonar, men det er ingen håndfaste bevis for udyrets eksistens foreløpig. Hvem vet, kanskje vi ser sjøuhyret «Nessie» på vår båttur på innsjøen? Det er nok best å ha fotoapparatet klart bare i tilfelle! Vi skal også besøke ruinene av Urquhart Castle som gir en fantastisk utsikt over innsjøen. Neste stopp er Dunrobin Castle, det største «huset» i Nord-Skottland. Eventyrslottet kan spores tilbake til 1200-tallet og har vært hjem til høylandets jarler og hertuger i mange århundrer. Det ble brukt som kostskole i flere år før det ble åpnet for publikum.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

ORKNØYENE

De vakre Orknøyene ligger nord for det skotske fastlandet, og vi kommer oss dit med ferge. Øyene har fortsatt sterke skandinaviske bånd fra vikingenes inntog for mer enn 1000 år siden – det er ikke uten grunn at øyenes flagg ligner på det norske. Vi skal besøke hovedstaden Kirkwall og St. Magnus-katedralen som i en periode var underlagt bispedømmet Nidaros. Det har vært bosetning på Orknøyene i mange tusen år, og her finnes det oldtidsminner i form av rester av boplasser, gravhauger og steinsirkler. Øyene er kjent for sin fantastiske natur, det er både flatt og flust med lyngheier, åser og fjell som stuper dramatisk ned i havet. Vi besøker blant annet Skara Brae – de best bevarte husene fra prehistorisk tid i Europa. De ble oppdaget i 1850 og viser hvordan folk levde for over 5000 år siden. Skara Brae er faktisk eldre enn både Stonehenge og de egyptiske pyramidene!

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

CULLODEN OG WHISKYDESTILLERI

Vi skal besøke museet og slagmarken Culloden Battlefield hvor jakobittene og den engelske hæren barket sammen i 1746. Vi skal få høre mer om både dette viktige slaget og om jakobittenes kamp for å få den katolske Jakob VII av Skottland (II av England) tilbake på tronen. Denne dagen skal vi også smake på den skotske nasjonaldrikken whisky. I 2016 eksporterte Skottland whisky for flere milliarder pund, noe som gjør den til en viktig del av landets økonomi. Vi skal bli bedre kjent med landets styrkedråper på det berømte Glenfiddich-destilleriet som ble grunnlagt i 1887. Glenfiddich er gælisk for «hjortens dal».

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

ABERDEEN OG ST. ANDREWS

Dagen starter med en guidet runde i den hyggelige havnebyen Aberdeen, kjent som senteret for den britiske oljenæringen. Neste stopp er golfens fødeby St. Andrews, hvor vi blant annet skal besøke et golfmuseum og høre mer om denne skotske sporten. Skottlands eldste universitet ligger også i byen. Det er kjent som stedet prins William og hertuginne Cathrine møttes som studenter, og Fridtjof Nansen var faktisk rektor på St. Andrews Universitet fra 1925–1928. Vi reiser så videre til Edinburgh hvor vi spiser middag.

 

Inkludert i utflukt: middag

EDINBURGH

Skottlands hovedstad er kjent for sine vakre bygninger og sjarmerende brosteinsgater. Vi skal få god oversikt over byen, og dens historie, med en guidet tur fra buss i gamlebyen og nybyen. Mange kjente personer har bodd her, inkludert Alexander Graham Bell, Sean Connery og J. K. Rowling. I gamlebyen besøker vi Edinburgh slott som ligger på toppen av en utdødd vulkan, her får man flott utsikt utover byen. Maria Stuart bodde her før hun ble tvunget til å abdisere. Hun var den første til å bli kronet med de skotske kronjuvelene som er nå er utstilt på slottet. Vi får tid til å utforske gamlebyen før lunsj. Deretter blir det muligheter til å bruke tid i handlegata i nybyen hvis man ønsker det.

 

Inkludert i utflukt: lunsj

Skotsk aften

Om kvelden skal vi nyte deilig skotsk mat på en ekte «skotsk aften», kjent som «ceilidh» på godt skotsk. Her blir vi underholdt av menn i kilt, sekkepiper, levende musikk og skotsk folkedans. Tør du smake på den tradisjonelle retten «Haggis with neeps and tatties»? (Dette er valgfritt, du får selvfølgelig masse annet å spise også.)

 

Inkludert i utflukt: treretters middag og underholdning.

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Edinburgh, og lede frivillige utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

 

Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Ønsker du å vite mer om hotellene vi bruker på denne rundreisen i Skottland, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide
SkottLAND
I trygge hender med norsk guide
SKOTTLAND I trygge hender med norsk guide